10.4. – 19.kolo - dohrávka: FK Brandýs-Boleslav – SKR 0:0

10.04.2013 23:52

 

Středeční dohrávka měla už od začátku pro Rakovník ne příliš příznivé nastavení. Za prvé se sešla s okresním kolem základních škol v malé kopané, při kterémžto turnaji vydávali téměř všichni hráči síly od ranních hodin až do brzkého odpoledne a ještě zabránilo akutní zranění kotníku kapitánu Krupičkovi odcestovat na mistrák. Za druhé se autobus při průjezdu Prahou vinou stavebních omezení a dopravní nehody dostal na místo určení v podstatě v okamžiku výkopu zápasu a domácí ve spojení s rozhodčím mnoho pochopení pro rozcvičení se neprojevili. Tak se stalo, že hned v první minutě po chybě obránců vnikl brandýský útočník do pokutového území a vyzval tváří v tvář Helebranta na souboj. Rakovnický gólman se vyznamenal a následoval pouze roh. V průběhu prvního poločasu se hosté na hřišti hledali. K tomu se dostavil očekávaný fyzický útlum, takže k ohrožení domácí branky nedošlo. V obranné činnosti si však dokázali důrazem poradit. Dlouhé míče do svého vápna řešil s přehledem Helebrant.

Po přestávce se deset minut SKR bránil, aby na dalších deset minut „zatkl“ míč a „anektoval“ útočnou polovinu. Narodily se solidní šance (Mužíkova hlavička letěla trestuhodně vedle) a minisérii rohových kopů. Ani Čechův průnik po brankové čáře neskončil úspěchem. V závěrečné čtvrthodině získali převahu opět hráči Brandýsa. Síly ubývaly a množily se chyby. Po jedné z nich byl opět sám útočník před Helebrantem (61. minuta), ale ten vyhlásil na středeční odpoledne „zavřeno“. I v těchto chvílích se dokázali hráči SKR prokombinovat k bleskovým výpadům. Zaznamenání hodné byly dvě akce Haiflera, jedna zakončená tvrdou střelou z vápna a druhá, kdy jeho únik zastavil povalením zezadu v pokutovém území vracející se obránce. Rozhodčí v tu chvíli odvahu k odpískání penalty nenalezl.

Oproti minulému zápasu jsme se vyvarovali fatální chyby a výsledkem je čisté konto. Znovu jsme postrádali více fotbalovosti, která by vedla k nějaké „tutovce“. Pochvalu hráči zaslouží za nasazení a bojovnost a v neposlední řadě za disciplinovanost ve „vypjatých“ momentech.

Sestava:

Helebrant Tomáš - Galia Michael - Beneš Jiří, Krob Jiří, Titlbach Dominik - Sekunda Matěj, Ludvík Tomáš, Čech Jan, Hamouz Robert – Haifler Jaroslav, Mužík Pavel.