11.6. - 28.kolo - dohrávka: SKR - SK Kosmonosy 7:0 /0:0/

11.06.2013 22:15

Branky: Čech, Krupička, Hamouz, Kadar, Cajthaml, Ludvík, Krob

 

Kosmonosy dorazily pouze se sedmi hráči ve věku starších žáků a od začátku čekaly na brankostroj domácích. Ti jim ale jejich život usnadnili. Přijetím nízkého tempa, pomalou hrou do nohy a především váháním a nedostatečným důrazem v zakončení. Vždyť brankář hostů v první půli zabránil šesti jistým gólům, většinou však nohama. Hned v 1. minutě vyslal po levé straně do vápna kolmicí Haifler Čecha, ale ten se místo ostré přihrávky před branku otočil. Tato akce byla pro hráče SKR bohužel charakteristická. Až v 5. minutě přišla zase přímá přihrávka do běhu. Ludvík vyslal Krupičku, ten se protáhl až před brankáře, ale trefil jen jeho nohy. Nadějně působilo Ludvíkovo uvolnění na šestnáctce, po kterém trefil levačkou tyč. V 8. prošel před kosmonoskou jedničku Haifler, ovšem střela se podobala spíš přihrávce. Planá převaha trvala až do 17. minuty. Krupička si narazil s Haiflerem a jeho pokus skončil na brankářových nohou. Ve 20. zachytil gólman tentokrát do rukavic Krobovu hlavičku po rohovém kopu Krupičky. Ve 22. střílí Krupička – trefuje nohy strážce branky. Ve 27. se dostaly Kosmonosy na dostřel. Po trestném kopu přišla prodloužená střela, která Helebranta nevyvedla z míry. Naopak založil vyhozením rychlý útok, při němž  dostal zpětnou přihrávku do ideální pozice ve vápně Ludvík, ovšem místo okamžité střely míč složitě zpracovával a posouval na Haiflera, kterému zablokovali střelu obránci. Ve 32. konečně pohotově vypálil Čech, bohužel vedle. Poslední minuta prvního poločasu. Krupička uniká, uvolňuje Haiflera, ten střílí – a trefuje nohy brankáře. Ještě v téže minutě ukopl Haiflerovi míč v nadějné pozici vracející se obránce. Do šaten se šlo bez branek.

Druhá půle začala váhavou rozehrávkou, po níž se dostali ke střele na Helebranta hosté. Ovšem hned ve 37. se rakovnickým ulevilo. Krupička přihrál napříč vápnem a Čech na zadní tyči jednoduše nastavil LEVOU nohu – 1:0. Ve 39. prošel po přihrávce Sekundy středem levonohý Krupička a PRAVOU tentokrát nezaváhal – 2:0. Ve 40. minutě začal kosmonoský gólman vytahovat bravurní zákroky – rukama. Tentokrát dal Haifler ideálně „pod sebe“ Krupičkovi. Ve 43. si na volej z vápna naběhl Hamouz – další nadstandardní zákrok po střele k tyči a roh. Hlavičku Kroba po něm brankář vyrazil, ale Hamouz nekompromisně napálil balon do sítě – 3:0. Ve 46. se prosadil hlavou Kadar – 4:0. V 54. minutě vypálil z úhlu Titlbach a na vyraženou střelu si naběhl Cajthaml – 5:0. V 56. zvýšil pěknou střelou Ludvík – 6:0. V 58. se opět při Ludvíkově ráně vytáhl brankář hostů. Stejně vytěsnil v 61. pokus Hamouze. Následný roh posadil Ludvík na hlavu Krobovi – 7:0. V 63. se dostali k trestnému kopu hráči v červených dresech, ale Helebrant byl na tvrdou ránu připraven. V 65. napsal charakteristickou tečku gólman hostujícího týmu, když vyškrábl střelu při průniku Galii.

Sestava:

Helebrant Tomáš – Galia Michael - Sekunda Matěj (45. Beneš Jiří), Krob Jiří, Hamouz Robert – Hruška Pavel (49. Cajthaml Lukáš), Kadar Jakub (46. Titlbach Dominik) Ludvík Tomáš, Čech Jan (50. Dyršmíd Matěj) – Haifler Jaroslav, Krupička Martin (58. Skramuský Albert).