15.6. – 30.kolo: SKR – TATRAN RAKO Rakovník 4:1 /0:1/

16.06.2013 19:28

Branky: Krupička 2 (1 z penalty), Hruška, Mužík

 

Poslední zápas sezony a derby zároveň, slunečné počasí a trávník prvního hřiště, to všechno bylo ideální pozvánkou pro početné příznivce žákovské kopané v Rakovníku. Zajímavostí bylo, že se v základní sestavě Tatranu objevilo šest hráčů, kteří okusili fotbalový chlebíček i v dresu SK (vesměs v rámci vyšších soutěží, které se tu nedávno hrály), a ve žlutém dresu naskočil zase kmenový hráč zelenobílých Ludvík. Domácí se mohli dokonce v případě výhry a maximálně remízy Neratovic v Nymburce dostat na konečnou třetí příčku v krajském přeboru. Nestalo se (Neratovice vstřelily v poslední minutě svého utkání vítěznou branku na 4:3), ale i tak byl po závěrečném hvizdu důvod k radosti.

Z úvodního náporu vytěžil tým SKR dva rohové kopy, střelu Haiflera nad a především velkou šanci Mužíka v 7. minutě. Toho vysunul do pokutového území Haifler, a křížná střela domácího útočníka po kličce se otřela o tyč. Druhá desetiminutovka patřila hostům. Poctivým obsazováním a důrazným napadáním znemožnili mužstvu ve žlutých dresech rozehrávat a nejen, že jej drželi na jeho půlce, ale kromě rohových kopů se dostali i k trestňáku, který letěl po Lužného střele ve 20. minutě vedle. Poté se hra vyrovnala a ve 26. se dostal po rychlé akci k nebezpečnému zakončení Krupička. V samotném závěru poločasu chybovali domácí zadáci s brankářem při rozehrávce. Helebrant se vrhl po míči pod nohy Vejvody, a ačkoliv míč zasáhl oběma rukama, odpískal rozhodčí k logické nelibosti domácích penaltu. Tatran tak šel ve 35. minutě do vedení – 0:1. Vzápětí se prodral před Vaita Mužík, ale gólman hostů balon včasným vyběhnutím vypíchl.

Druhá půle se nesla od samého začátku v duchu náporu SKR. Ovšem hned ve 38. minutě mohli hosté navýšit, když Sekunda dlouho zpracovával po rohovém kopu odražený míč a rychlonohý Vejvoda ho nejenom obral, ale prodral se i přes Kadara až do střelecké pozice, kterou mu vybíhající Helebrant stížil natolik, že trefil jen břevno. Ve 40. minutě dostal velmi dobrou pozici k trestnému kopu Ludvík, ale nezopakoval svoji měsíc starou utěšenou trefu. Ve 45. vyrazil Krobovu hlavičku po rohu Krupičky Vait na břevno a odražený balon napálil do sítě Robert Hamouz. Bohužel se nacházel v ofsajdové pozici. Tlak žlutých však narůstal a v 50. minutě zastavila zelenobílá obrana průnik Krupičky jen za cenu penaltového faulu, který sám poškozený potrestal – 1:1. Jenom pět minut mohli hosté doufat, že se jim podaří zastavit domácí rozjetý vlak. Ten se pak změnil doslova na válec. V 55. prostrčil Mužík míč Hruškovi, jenž mazácky skóroval – 2:1. V 57. ho napodobil Mužík, včetně střely na zadní tyč – 3:1. A v 59. přešel Hruška od půlící čáry přes všechno, co mu stálo v cestě a na jeho přihrávku pod sebe si naběhl Krupička, který napálil z malého vápna bližší „vingl“ – 4:1. Hosté odešli také fyzicky. Dlouhé nákopy na Vejvodu dokázali domácí obránci zpacifikovat, přičemž Robert Hamouz se Sekundou hráli důsledně míč „z první“, Krob vynikal svoji rychlostí a Kadar předvedl výborné krytí míče a poziční hru, které zdokonalil v rámci střídavého startu v ligovém týmu SK Kladno. V 62. minutě se dostal po rychlém Mužíkově výpadu k balonu ve vápně Krupička a po otočce dával do ideální pozice Ludvíkovi, kterého stihl obránce zablokovat. V 67. ještě prověřil Vaita z dálky Haifler. Výsledek se už nezměnil. Radost domácích mohla propuknout.

Sestava:

Helebrant Tomáš – Krob Jiří - Sekunda Matěj, Kadar Jakub, Hamouz Robert – Čech Jan, Haifler Jaroslav, Ludvík Tomáš, Titlbach Dominik (18. Hruška Pavel) – Mužík Pavel, Krupička Martin.