17.2. – Zimní turnaj SITTECH Cup 3.kolo: SKR – Baník Souš 4:2 /2:0/

17.02.2013 20:50

 

Branky: Mužík 2, Sekunda, Hamouz R. (penalta)

 

Tým Baníku Souš hrající I.A třídu začal aktivně a vypracoval si v úvodních minutách dvě šance po rohových kopech. Ani jedna však neskončila gólem, a přišlo na řadu staré známé „nedáš – dostaneš“. Pavel Mužík rozehrál svůj útočný vodopád, díky němuž zařídil v prvním dějství pět velkých šancí, z nichž získal SKR do přestávky dvougólový - nakonec rozhodující - náskok. V 10. minutě vyhrál Pavel souboj tělo na  a střelu za vápnem uklidil k tyči – 1:0. V 15. prošel zleva až k brankové čáře a nabil na malém vápně skvěle připravenému Sekundovi – 2:0. Jeho další dvě střely z úhlu zahrozily. Stejně ale i soupeř. Jenže Helebrant byl suverénní. Kromě tohoto útočného nebezpečí pracovala výborně středová dvojice, obránci byli dostatečně důrazní a velmi zodpovědně hráli i oba krajní záložníci. Výkon, na který se dalo koukat.

Druhý poločas začal překvapivou střelou z úhlu, 38. minuta – 2:1. A Souš získala na dlouho územní převahu. Jenže ta končila před vápnem, nebo střelami většinou vedle nebo nad. Rakovničtí ale jen neodkopávali a šli za míčem na útočnou polovinu. Důsledné sledování a dohrávání míče Mužíka, Krupičky a Čecha vedlo až k penaltovému faulu na Hamouze, jenž ho i potrestal – 45. minuta – 3:1. V dalších minutách byla převaha severočeského týmu ještě větší. A výsledkem bylo snížení po střele zpoza šestnáctky v 55. minutě – 3:2. Snaha po vyrovnání nevedla ani k vyložené šanci. Naopak po důrazu Kroba na půlící čáře a kombinaci na vápně posunul Hamouz Mužíkovi – 63. minuta – 4:2. Navýšit mohl po střele z úhlu i Krupička.

Po kondičním soustředění se zápas vydařil téměř po všech stránkách.

Sestava:

Helebrant Tomáš - Galia Michael – Beneš Jiří, Krob Jiří, Titlbach Dominik – Dyršmíd Matěj, Hamouz Robert, Čech Jan, Cajthaml Lukáš  – Sekunda Matěj, Mužík Pavel; střídali: Skramuský Albert, Krupička Martin.