17.4. – 18.kolo - dohrávka: SKR – FK Říčany 4:1 /3:0/

19.04.2013 23:58

 

Branky: Krupička Martin, Haifler Jaroslav (penalta), Hamouz Robert, Čech Jan

 

Už ve 3. minutě se po narážečce Haiflera s Ludvíkem ocitl před brankářem Říčan Hamouz, ale křížná střela šla nad. V 9. pak přišlo to, co hráči SKR potřebovali. Další blesková kombinace Hamouze s Ludvíkem před pokutovým územím skončila po Krupičkově tečované střele v síti – 1:0! Už za dvě minuty sledoval domácí kapitán Haiflerův souboj po výkopu Helebranta a dostal se do úniku, který skončil penaltovým střetem s gólmanem – Haifler – 2:0. Hosté spoléhali na dlouhé míče a v 19. minutě se ocitl jejich hráč před Helebrantem. Ten ale zmenšil střelecký úhel a míč směřoval mimo bránu. Ve 34. minutě pronikl po pravé straně až k brankové čáře Haifler.  Hamouzovi pak předložil míč před odkrytou bránu – 3:0.

Domácí si uvědomili, že není ještě vyhráno a druhý poločas začali zodpovědně a aktivně. Ve 44. minutě přidal další lahůdku Čech, jenž napálil odražený míč po rohovém kopu nechytatelně k tyči – 4:0. Bohužel povolila koncentrace, především ve středu pole, a soupeř se dostal ke snížení po pěkné individuální akci nejmenšího hráče na hřišti – 50. minuta – 4:1. Hned za tři minuty se dostali po úniku Haiflera do výborné pozice Mužík s Dyršmídem, ale prvně jmenovaný přihrávku na paty poslal zadovkou vedle. Poslední šanci prováhal po centrovaném trestném kopu Krupičky na malém vápně Krob, který si nechal míč skočit.

K první jarní výhře dopomohlo soustředění, odvaha v útoku a rychlé uklidňující góly.

Sestava:

Helebrant Tomáš - Galia Michael - Beneš Jiří, Krob Jiří, Titlbach Dominik (50. Cajthaml Lukáš) – Sekunda Matěj (50. Dyršmíd Matěj), Hamouz Robert, Ludvík Tomáš (40. Mužík Pavel), Čech Jan – Haifler Jaroslav, Krupička Martin.