19.5. – 26.kolo: SKR – Mnichovohradišťský SK 2:1 /0:0/

19.05.2013 16:22

 

Branky: Ludvík, Haifler

 

Soustředěnou obranu hostujícího týmu se podařilo narušit v 9. minutě. Krupička se po autovém vhazování Sekundy otočil s míčem a jeho slalom mezi obránci skončil na hranici vápna pádem po přistrčení, které nechalo rozhodčího v poklidu. Do dalšího průniku se vehementně pustil Krob a získal tím roh. Ten zatočil Krupička na přední tyč, ale míč se odrazil od tyče do hřiště. Mnichovo Hradiště soustředěně bránilo své pokutové území, a tak si domácí nemohli vytvořit dobrou střeleckou příležitost. Bílo-černí pak zahrozili ve 28. minutě, kdy si jeden z vysokých hráčů naskočil ve vápně na trestný kop, ale jeho hlavičku nadvakrát Helebrant zpacifikoval.

Ve druhé půli Rakovník přikoval soupeře na jeho polovinu a už ve 38. minutě se mohl radovat. Odvážně se až před brankáře protáhl Čech, ale zakončení bylo předvídatelné, takže z šance byl pouze rohový kop. Ty zahrával dnes velice nebezpečně domácí kapitán, ovšem v pokutovém území chybělo lepší časování, výběr místa a důraz, aby skončily gólem. Ve 40. minutě využil konečně svoji rychlost Mužík a po vlastním obloučku přes obránce se dral před brankáře. Ten byl však u míče dřív. No a jak zní otřepané pravidlo „nedáš – dostaneš“, ojedinělý útok hostů ve 44. minutě přinesl úvodní gól. U půlící čáry rychle vhozený aut do volného prostoru, po němž se mnichovohradišťský útočník prosadil individuálně přes trojici obránců až k zakončení v pokutovém území – 0:1. Domácí ještě vystupňovali tlak a hostům začaly evidentně ubývat síly. Ve 48. minutě se vrhl vpřed Krob a byl faulován na hranici pokutového území. Ideální pozice pro Ludvíka, který potvrdil předpoklady z tréninku, a krásně k tyči vyrovnal – 1:1. V závěrečné dvacetiminutovce se začala na domácí kopačky (zbytečně) vkrádat nervozita. Chybělo fotbalovější řešení a hlavně nabídka hráči s míčem. Přesto byl „fotbalový pánbu“ tentokrát spravedlivý a za snahu odměnil hráče SKR vítězným gólem. Galia posunul ve středu hřiště míč Hruškovi, a ten vyslal parádní ulicí do šance Haiflera, který mazácky podél brankáře trefil – 2:1. Stopky ukazovaly čas 69:50!

Vzhledem k času vítězné branky pro hosty kruté, pro domácí trochu se štěstím. Ale výhra určitě zasloužená. Nejen za převahu, ale především za vůli hrát do posledního okamžiku!

Sestava:

Helebrant Tomáš – Galia Michael - Sekunda Matěj, Krob Jiří, Beneš Jiří – Haifler Jaroslav, Ludvík Tomáš,  Čech Jan, Hamouz Robert – Mužík Pavel (60. Hruška Pavel), Krupička Martin.