30.9. – 8.kolo: SKR – FK Neratovice-Byškovice 4:3 /2:2/

30.09.2012 14:37

 

Branky: Krupička 2, Mužík 2

Uf. A ještě jedno velké oddychnutí – UF! Domácí výhra se rodila složitě.

Ovšem začátek vypadal na úplně jiný průběh. V 5. minutě šel za Ludvíkovou kolmicí Krupička a prostřelil brankáře – 1:0. V 10. prošla Galiova přihrávka od brankové čáry celým vápnem, ale nikdo z domácích na ni nedosáhl. V 16. Galia sám na velkém vápně zbrkle střílel „béčkovou“ levačkou. Po rohu hlavičkoval Haifler k tyči, ale gólman Neratovic míč vytáhl. V 19. minutě šel Galia tentokrát do kličky, kterou mu ale brankář vystihl. a dvacetiminutovku, po níž mohlo být rozhodnuto uzavřel rakovnický útočník nepovedeným zpracováním Haiflerovy zpětné přihrávky na malém vápně. To už začali hosté přebírat iniciativu ve středu pole, jejímž výsledkem byly zmatečné situace před pokutovým územím Rakovníka. A následkem dva trestné kopy, které poslal hostující útočník ukázkově podél zdi k tyči = 25. minuta – 1:1 a 29. – 1:2. Naštěstí se podařilo záhy vyrovnat. Ve 33. minutě se na Hamouzův odkop vrhli Galia s Krupičkou, jenž využil prostrčení prvního – 2:2.

Ve druhém poločase se hra odehrávala mezi vápny. Útok oživil Mužík, který však v 53. minutě při kličce gólmanovi uklouzl. Další útoky SKR se rozbíjely o bojovnou hru hostů, až přišla 60. minuta. Mužík unikl z půlky, vyhrál sprinterský souboj s brankářem a po dlouhé kličce zamířil téměř od postraní čáry z 25 metrů levačkou do opuštěné brány – 3:2. V 65. přišla pojistka, když Mužík unikl po Hamouzově ulici z diskutabilní pozice tentokrát z pravé strany a střelou podél zvýšil – 4:2. Namísto pohodové kombinace a držení míče co nejdál od branky jsme prožili závěrečnou pětiminutovku ve zmatcích. Důsledkem byla křížná střela z hranice vápna v 70. minutě, která se odrazila od tyče Helebrantovy branky do sítě – 4:3.

Štěstí, které jsme v předchozích zápasech v zakončení postrádali, jsme si tentokrát vybrali a přineslo nám výhru. Potřebujeme ale více fotbalové kvality, abychom se uklidnili a nemuseli honit výsledek.

 

Sestava:

Helebrant Tomáš - Krob Jiří - Skoupý Lukáš (60. Skoupý Filip), Hamouz Robert, Sekunda Matěj (66. Vávra Bronislav) - Hruška Pavel (60. Cajthaml Lukáš), Ludvík Tomáš, Krupička Martin, Čech Jan (51. Titlbach Dominik) - Haifler Jaroslav, Galia Michael (51. Mužík Pavel).