5.5. – 24.kolo: SKR –Sparta Kutná Hora 4:1 /2:1/

05.05.2013 14:00

 

Branky: Krupička 3 (1 penalta), Krob

 

Tentokrát začal Rakovník z ostra. A v 7. minutě vysunul Beneš Krupičku, který si pohrál s dvojicí obránců a vyběhl si ve vápně do ideální pozice pro svoji levačku – 1:0. V 10. minutě zahrozili hosté, když se po zbytečné ztrátě míče ve středu hřiště dostali ke střele, jež skončila rohovým kopem. Po něm vyslal ideálně do nájezdu Hamouz Haiflera, ale jeho zakončení postrádalo důraz. V 15. minutě mohlo být pro žluté hůř. Útočník Kutné Hory si poradil před vápnem se stoperem, ale Helebrant mu včasným vyběhnutím šanci zmařil. V 19. sehráli domácí bleskovou kombinaci, a po ose Krob – Krupička – Ludvík doputoval míč do výborné pozice k Haiflerovi. Jeho střela k tyči však opět postrádala větší razanci. Ve 27. mířil k tyči z 25ti metrů trestný kop Ludvíka, brankář vytěsnil na roh. Po něm se opět skokem k tyči vyznamenal gólman po hlavičce Haiflera. Ve 33. minutě vysunul Krob do brejku Krupičku, jehož souboj s obranou skončil penaltou – 2:0. Radost netrvala dlouho. Ve 35. minutě se hosté dostali snadno k míči ve středu hřiště a následně ke střele z šestnáctky, která zapadla do růžku – 2:1.

Po přestávce chtěli domácí rychle rozhodnout. Ve 42. minutě zvýšili po krásné přes půl hřiště. Benešův křížný pas sklepnul Hamouz Krupičkovi, a ten dokonal hattrick – 3:1. Ve 45. si naběhl na trestný kop Krupičky Krob a nehlídán skóroval hlavou – 4:1. Po minutě skončila další krásná kombinace od krajního obránce Krob – Titlbach – Hamouz – Haifler u Krupičky, ale ten dal vedle. V 56. atakovali u pravé čáry Hruška s Haiflerem a druhý jmenovaný po úniku našel ve vápně volného Ludvíka, jenž netrefil mezi tyče. O dvě minuty se po sérii přihrávek dostal ke střele Hruška, ale pálil nad. Poslední Haiflerův pokus o gól skončil v 67. minutě křížnou střelou z vápna nad. Na úplný závěr musel v 69. zasahovat Helebrant, který vyrazil střelu k tyči, a míč poté uklidil do bezpečí Dyršmíd.

Zápas byl od počátku svižný a s převahou SKR. Stačí však neproměnit dvě velké šance a párkrát zaspat při bránění a soupeř dostává šanci na uhrání výsledku.

Sestava:

Helebrant Tomáš - Galia Michael - Beneš Jiří (50. Cajthaml Lukáš), Krob Jiří, Titlbach Dominik (59. Dyršmíd Matěj) – Sekunda Matěj (57. Hruška Pavel), Čech Jan, Ludvík Tomáš, Hamouz Robert – Haifler Jaroslav, Krupička Martin.