8.5. – 17.kolo - dohrávka: FK Uhlířské Janovice – SKR 2:1 /1:0/

08.05.2013 18:38

 

Branka: Krupička

 

Co se odehrálo v Janovicích? Další díl obehraného příběhu našich zápasů. Převaha v držení míče, územní převaha. Žádný větší rozdíl oproti předchozím utkáním. Ale přece. Tentokrát jsme se dostávali i do šancí. Jenže chyběla přesnost. Kromě té také fotbalové zaujetí. Většina hráčů je spokojená s tím, že si umíme nahrát a držet míč. Ale bez většího pohybu, uvolňování se, nabíhání do volných prostorů a odhodlání zakončit bude soupeři stačit jen pozorně a obětavě bránit. A když se k tomu přidá z jeho strany také efektivita, jako u janovických, pak budou výsledky podobné.

První výlet domácích před branku Rakovníka skončil v 9. minutě gólem! Dlouhý trestný kop na bližší tyči usměrnil nehlídaný útočník do sítě – 1:0. Největší příležitostí byla Haiflerova střela z voleje po zpětné přihrávce, který mu nesedl. Hamouz po dlouhém centru Beneše v těžké pozici netrefil. Krobovy střely z dálky mířily vedle. Ve 33. minutě se dostali domácí ke druhé šanci, ale Helebrant střelu vytěsnil na roh.

Po přestávce se Janovice dostávaly na útočnou polovinu jen sporadicky. Ovšem v 51. minutě skončil brejk po milimetrové uličce druhým gólem – 2:0. Obrovskou šanci chytil Krupičkovi v 55. minutě brankář. Ten udržel i Hamouzovu příležitost zblízka po rohu. Domácí se mohli radovat po dalším brejku a ráně z velkého vápna, která se od břevna odrazila na čáru a do hřiště. V 59. minutě skončil Krupičkův trestňák z dobré pozice nad. Následně prošel zprava Galia a jeho přihrávku poslal ve výborné pozici levačkou vedle Čech. V 65. minutě se konečně po narážečce s Hruškou prosadil Krupička 2:1. Poslední šancí byl nájezd Galii zleva, který ale na tyči zastavil brankář „uhlířů“.

 

Sestava:

Helebrant Tomáš - Galia Michael - Beneš Jiří (55. Cajthaml Lukáš), Krob Jiří, Titlbach Dominik (61. Dyršmíd Matěj) – Sekunda Matěj, Ludvík Tomáš (51. Hruška Pavel), Čech Jan Hamouz Robert – Haifler Jaroslav, Krupička Martin.